Klantreferentie OCI Nitrogen: vervanging overspeed-detectiesysteem

Verbeteren van de operationele veiligheid in een salpeterzuurfabriek van OCI Nitrogen met de Istec SpeedSys 300

Bij een salpeterzuurfabriek van OCI Nitrogen is een kritische machinetrein aanzienlijk geüpgraded met een geavanceerd overspeed-detectiesysteem. Deze upgrade stemt de operationele veiligheid af op de nieuwste API 670 standaard voor machinebewaking, wat zorgt voor verbeterde veiligheid en beschikbaarheid. Om dit te bereiken, koos OCI Nitrogen voor de Istec SpeedSys 300, waarmee ze hun toewijding aan veiligheid onderstrepen.

Uitdaging

OCI Nitrogen wilde hun bestaande systeem upgraden door een toegewijd overspeed-detectiesysteem te installeren op een kritische machinetrein.

Oplossing

De upgrade van de bestaande overspeedbewaking werd gerealiseerd met de Istec SpeedSys 300 (SIL3). Zes SpeedSys 300 modules werden vooraf geconfigureerd en in twee 19” rack-inserts gemonteerd op de Istec-werkplaats, waardoor het installatieproces ter plaatse in de nieuwe kast tot slechts één dag werd beperkt. De bestaande speedsensoren werden vervangen door drie DSF 1210 Hall-effect speed sensoren.

Figuur 1. Nieuwe installatie van DSF 1210 Hall-effect speedsensoren

Om de effectiviteit en integratie van het nieuwe systeem te waarborgen, werd tijdens een geplande stilstand een uitgebreide Site Acceptance Test (SAT) uitgevoerd in de fabriek. Na de succesvolle SAT werd het SpeedSys 300 systeem officieel in gebruik genomen, waarmee de operationele veiligheid en beschikbaarheid van de fabriek verbeterd is.

Figuur 2. Installatie van de SpeedSys 300 units in twee 19″ racks.

Geleverde prestaties

  • Volledige levering en ondersteuning van speed hardware
  • Installatie van het Istec SpeedSys 300 systeem (6 modules) in rack-inserts voor geavanceerde SIL3 overspeedbewaking.
  • Toegewijd overspeed-detectiesysteem (SIL3) dat voldoet aan de nieuwste normen.
  • De nieuwe kast werd zorgvuldig voorbereid door een derde partij, waardoor onze specialisten de SpeedSys 300 rack-inserts en sensoren binnen één dag konden installeren.

Impact

Met de implementatie van het Istec SpeedSys 300-systeem is de veiligheid en beschikbaarheid van de kritieke machinetrein afgestemd op de nieuwste normen, waaronder de API 670. Deze upgrade heeft de machinebewaking gemoderniseerd, waardoor het risico op machinefalen en ongeplande stilstand aanzienlijk wordt verminderd en de efficiëntie van de fabriek wordt verbeterd. Dit project vormt een belangrijke stap vooruit in OCI Nitrogen’s toewijding aan operationele veiligheid.

Lees meer over de Istec SpeedSys 300 »